vorige pagina

PAY attention to your future

Het project “PAY attention to your future” vergroot de financiële zelfredzaamheid van alleenstaande jonge vluchtelingen via trainingen, ervaringsdeskundigen, en workshops.

Aanleiding

Voor jongeren die zonder ouders naar Nederland zijn gevlucht – alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV’s) – is werken aan je toekomst en financiële zelfredzaamheid een uitdaging. In Nederland bevinden zich op dit moment circa 6.000 AMV ́s en naar schatting 50.000 voormalig AMV ́s die sinds 1990 naar Nederland zijn gekomen

Uit cijfers van het CBS komt naar voren dat in 2016 meer dan de helft van de huishoudens vanmensen met een vluchtelingenachtergrond een inkomen had onder de lage-inkomensgrens. Huishoudens van Eritrese vluchtelingen hadden met 83% zelfs het vaakst risico op armoede. Hoewel er geen concrete cijfers voorhanden zijn over de financiële positie van (voormalige) AMV’s, signaleren diverse organisaties armoede en schulden onder deze jongeren.

Het ontbreekt aan een landelijk aanbod rondom financiële zelfredzaamheid binnen de zorg, opvang en begeleiding van (voormalige) AMV ́s dat goed aansluit bij de behoeften, vragen en (complexe) leefwereld van AMV ́s en de cruciale overgang naar meerderjarigheid. SAMAH draagt met het project PAY attention to your future graag bij aan het vergroten van de financiële zelfredzaamheid van (voormalige)alleenstaande minderjarige vreemdelingen in de leeftijd van 12-27 jaar.

Doelstelling

De algemene doelstelling van dit project is de financiële zelfredzaamheid van jonge alleenstaande vluchtelingen tussen de 12-27 jaar te vergroten. Daarbinnen kunnen nog een aantal specifieke doelstellingen worden onderscheiden:

Resultaten

Wil je meer weten over de mogelijkheden van dit project binnen jouw gemeente of organisatie, neem dan contact met ons op!

Het project PAY attention to your future wordt mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Stichting Kinderpostzegels, Corbello Stichting en Stichting Janivo.

Bezoek SAMAH ook op:

YouTubeTikTokFacebookLinkedInInstagramX/TwitterSnapChat